Coaching på Klätterlabbet

Genom en screening där jag utvärderar din klätterteknik och stil samt ställer frågor om dig tar jag reda på vem du är, vart du står och vart du vill komma så vi kan sätta upp ett gemensamt mål med träningen och coachingen. 

Jag arbetar skadeförebyggande och vi börjar med att stärka dina svagheter inom teknik, mentalitet, rörlighet, mobilitet och styrka för att kunna nå målen.

Tillsammans skapar vi ett träningsupplägg som passar dig!

Nedan har du några exempel på kursupplägg jag erbjuder på Klätterlabbet.

climbing coach
Screening

Första träffen börjas alltid med ett coachsamtal. Jag kommer ställa frågor om dig och din klättring, dina visioner och mål samt förutsättningar för träning.

Beroende på dina mål med klättringen och coachingen gör jag en Klätterscreening eller en Rörlighets-/Mobilitets-/Styrkescreening.

KLÄTTERSCREENING

Första gången vi ses kommer du få värma upp på väggen med mig.

Vi ökar successivt nivån under passets gång och jag kommer titta på dina rörelsemönster och hur din grundteknik är. Du får på en gång feedback och övningar att arbeta med. 

Övningarna får du sedan med dig som hemläxa till nästa gång vi ses då vi gör en ny klätterscreening.

RÖRLIGHETS-/MOBILITETS-/STYRKESCREENING

Första gången vi ses gör jag en rörlighets/mobilitetsscreening där jag testar din passiva rörlighet samt muskelkopplingar och stabilitet i rörelse. 

Utifrån resultaten lägger jag upp ett träningsschema som passar dig och ditt schema att följa 4-8veckor. 

Första perioden fokuserar jag på att bygga grunder, skapa nya rörelsemönster och öka rörligheten hos dig för att kunna arbeta skadeförebyggande.

Vid uppföljning görs en ny screening och beroende på dina förutsättningar görs även en styrkescreening som blir underlag till nästa träningsperiod.

Uppföljning på kommande screeningar görs med 6-12 veckors mellanrum beroende på vilken fas du är i i träningen samt hur ofta du tränar. 

Teknisk träning

För klättrare på alla nivåer.

Det här passet är för dig som vill ha feedback på din klättring och förbättra din teknik.

Passet börjar med en screening av din klättring. 

Den lägger grunden för resten av passet och utifrån din nivå och erfarenhet kommer du få feedback och tips på övningar.

Vi kommer att arbeta på teknik, taktik, kreativitet och olika rörelsemönster för att du ska bli mer effektiv på väggen.

Du kommer såklart få övningar att ta med dig som du kan arbeta på efter att kursen är slut

Mental träning

Genom att göra dig mentalt starkare och medveten om dina rörelser, handlingar och reaktioner på väggen kommer du växa som klättrare och kunna klättra både stabilare och starkare.

Hjärnan är en muskel som behöver tränas lika mycket som kroppen. Framförallt om man vill lära sig hantera rädslor och att pusha sig själv och arbeta mot ett mål.

Vi kommer utifrån dina förutsättningar och mål att blanda träningen med andnings- och fokusövningar samt arbete på klätterväggen där du utmanas med målet att bygga en starkare och stabilare mental inställning.

Styrketräning
/Schemalagd träning

Genom att bygga din kropp från grunden kommer vi att stabilisera, öppna upp och stärka din kropp för att förebygga skador och göra den mer funktionell och stark för klättringen.

Vi börjar passet med en screening av rörlighet, stabilitet och styrka för att kartlägga dina styrkor och svagheter. 

Efter det kommer du få en coachning genom ett individuellt anpassat träningsprogram för 4-6 veckor som påbörjar ditt arbete mot en smidigare och starkare kropp!

 

Genom att periodisera din träning kan du över tid förbereda dig och formtoppa för en specifik resa, tävling, ett projekt eller bygga styrka generellt.

Vi börjar med en självutvärdering och ett samtal kring dina målsättning och förutsättningar för träningen. 

Utifrån dina mål gör vi en screening och tester av din klättring/fysik för att kunna utvärdera din utveckling. 

Efter det går vi igenom ditt nya träningsupplägg och dina övningar som kommer vara mellan 4-12 veckor, beroende på mål, motivation, nivå och möjlighet för träning.