BannerNoBackground.png

Workshops

Årets event bjuder på 7 workshops:

  • Funktionell träning med Pernilla

  • Fallträning med Daniela

  • Teknikträning med Stina

  • Teknikträning med Nikki

  • Kost och Nutrition med Tove

Nedan kan du läsa mer om våra ledare och innehållet på workshopen.

Funktionell Träning med Pernilla

Pernilla har en yoga och pilates bakgrund och äger och driver en studio i Mölle som heter Yoga by the Sea - Studio Mölle. Hon har aldrig själv tävlat i klättring men förutom klättring är hon även uppväxt med truppgymnastik, dans, capoeira och tyngdlyftning och har varit tränare i flera år. Hon trivs bäst utomhus, kommer från sportklättervärlden men har på senare år blivit mer och mer förälskad i trad.

Till vardags är hon egenföretagare och jobbar som deltidsbrandman, rope access instruktör, personlig tränare och ribbåtskapten. Hon är även assisterande coach i juniorlandslaget i klättring.

 

För 4 år sedan flyttade hon hem till Sverige efter 12 år utomlands. Under mina utlandsår drev jag bland annat en pilatesstudio i Brasilien och därefter en klätterakademi i Costa Rica.

Min specialitet är att jobba med träning som håller utövaren skadefri och stark. Målet är att hitta balansen mellan flexibilitet och styrka och framför allt möjligheten och kunskapen att använda rätt mängd styrka i förhållande till rörlighet på väggen. Är även tillgänglig för hjälp med stress och planering när det gäller att balansera träning, skola/jobb och livet. 

 

Jag avslutar denna lilla introduktion med mitt favoritcitat när det kommer till träning och prestation och förhållandet däremellan: 

 

Every day the word 'gift' is used to define talent, ability, and performance.

Being gifted has an even deeper meaning, a meaning that isn't always measured in points per game or win/loss records - it's measured by heart, effort, and desire. 

 

Jag tycker det ska bli jättekul att få vara med på ett hörn på Girls Rock ‘hänget’ och ser fram emot att lära mig mycket från er alla. Tack Daniela för inbjudan och för att du organiserar något så stort och viktigt. #girlsrock2022

Pernilla kommer leda dig igenom Funktionell träning anpassad för klättrare.

IMG_20211218_214202_992.jpg

Fallträning med Daniela

Fallträning är en av de viktigaste aspekterna i klättring. Vare sig du bouldrar eller repklättrar. 

Under den här workshopen fokuserar Daniela på repklättring och hon går igenom de fyra största punkterna inom fallträning. 

- Två vanliga andningstekniker för att kunna behålla ett lugn och fokus.

- Kommunikation mellan säkrare och klättrare

- Visualisering

- Säkring och falltekniker på väggen

Alla moment innehåller en liten genomgång och sedan praktisk övning. 

Om Daniela

Daniela har klättrat i 16 år och arbetat som coach i 15 år. 

Hon har tävlat på elitnivå och bl.a. vunnit 2 SM Guld i Boulder. 

Under hennes år som klättrare och coach har intresset för den mentala delen av klättringen växt enormt då det är en stor stoppkloss för många. Både vad gäller prestation och njutning inom klättringen. 

Hennes vision är att hjälpa andra klättrare känna sig säkra, kunna ha kul och njuta av sin klättring samtidigt som man pushar sina gränser.

SS_016.jpg

Teknikträning med Nikki

Nikki kommer fokusera hennes teknikträning på positionering och viktförflyttning.

För att lära sig att klättra kontrollerat, avslappnat och med så lite armstyrka som möjligt är våran kroppspositionering och förflyttning av vikten mellan rörelser en nyckelkomponent.

Här får du lära dig att spara kraft och avlasta armarna genom att arbeta med din tyngdpunkt, dina ben och höfter.

Nikki Hammarström är klätterinstruktör sedan 15 år tillbaka. Sedan 1 år jobbar hon på Petzl.

Hon är född och uppvuxen i Stockholm och började klättra vid 16 års ålder på Karbin klätterhall. Klättringen har varit både hennes stora passion och yrke sedan dess.

Hon har arbetat inom klättring både som tränare och instruktör samt med produkter och förbunds arbete. Nikki är en otroligt begåvad instruktör med väldigt stora kunskaper både kring klätterteknik och utrustning.

Nikki brinner lite extra för att engagera, motivera och utbilda kvinnor inom våran fantastiska sport och detta fantastiska yrke.

"Hoppas att jag kan inspirera dig denna dag till att komma ännu längre med din klättring."

Skärmavbild 2021-12-22 kl. 11.33.20.png

Teknikträning med Stina

Presentation

Mitt namn är Stina Dorwarth och jag har varit aktiv inom klättring sedan jag var åtta år gammal. Karriären började i Solna Klättercenter inom Solna Klätterklubb och det är där jag än idag är som mest aktiv. Som instruktör samt tränare har jag jobbat i fyra år och innan dess gick jag själv i klätterskola! Varför jag valde att börja jobba som instruktör, är för att jag fann och finner så mycket glädje som jag velat dela med mig av inom klättring. De fysiska och psykiska utmaningarna tillsammans med den sociala öppenheten kan man aldrig lära sig för mycket utav, det är också det som jag älskar med klättring. Att se människor utvecklas och få upp intresset för den sport som skänkt mig så mycket, är oerhört tillfredsställande. Mina år som tränare kommer fortsätta adderas en bra tid framöver.

 

Workshop

I Workshopen planerar jag att gå igenom hur vi drar nytta utav våra, som tjejer, extra starka ben och rumpor! Vi kommer gå igenom det statiska movet "high-step" samt det mer dynamiska och komplexa movet "C-move". I övningarna pratar vi om hur vi bör röra oss effektivt på väggen och nyttja hela våra rörelseomfång. Detta för att effektivisera vår klättring samt för att avlasta våra, i förhållande, svagare överkroppsmuskler. Övningarna går att göra både på en vertikal och en lätt överhängande vägg, med enda skillnaden att man får modifiera övningarna lite.

Skärmavbild 2021-12-22 kl. 11.54.44.png

Kost för den kvinnliga Klättraren

Tove kommer att hålla i en workshop om Nutrition med fokus på den kvinnliga klättraren.

Under workshopen kommer vi bredda vår kunskap kring

  • Kost för prestation & återhämtning 

Hur viktig är timing av intag av energi för prestation och återhämtning? När kan vi med fördel äta vad? Är det skillnad för elit/motionär? Kvinna/man? Vad äter vi för att återhämta senor? då klättring är en sport med stort slitage på senor. 

  • Mat under menscykelns olika faser

Lär dig äta efter menscykelns olika faser. Vilka livsmedel är extra viktiga för den kvinnliga kroppen? 

  • Våga äta, bli stark! 

Vad är skillnad på att äta för att prestera & att äta för viktnedgång? Hur mycket spelar kosten in? Lär dig hantera hjärnspöken runt mat. Hur stor påverkan har vårt mindset? 

“Jag vill inspirera andra kvinnor att ta plats i sporten”

Tove började klättra för två år sen, hennes bror & dåvarande partner fick henne att hänga med till klättercentret i Uppsala, hon blev besatt direkt och kände snabbt att det här skulle bli en stor del av hennes liv. Idag lever hon runt klättringen. 

 Hon väljer alltid bouldering utomhus i första hand.

 

 Tove har jobbat länge som kostrådgivare & personlig tränare & är utbildad hos SAFE EDUCATION. 

Hon flyttade i höstas från Uppsala upp till Åre för att komma närmare naturen. Där studerar hon just till Vildmarksguide på Campus Åre. När hon är klar med utbildningen tänker hon jobba som fjällguide men vill också fortsätta jobba med kost & träning.

Screenshot_20211222-112104.jpg