Följ mig
  • Instagram Basic Black

Prenumerera för uppdateringar

© 2015 by Daniela Ebler.

Proudly created with Wix.com

Kontakt

 

info@climbing4life.com

Tel: +46 73 512 18 29

Stockholms län

Hitta mig

Subscribe to receive email updates of my special classes and workshops.

WORKSHOPS

Coreworkshop

 

Hur vi andas har en stor betydelse för hur vi använder och aktiverar våra magmuskler. 

Därför kommer vi börja workshopen med att gå igenom olika sätt att andas på för att sedan lära oss hur vi aktiverar olika delar av magmusklerna, samt när och varför vi vill använda vilka. 

När vi kan det gör vi några tester för att se hur mycket av bålstyrkan vi kan använda samt hur stark och medveten kopplingen mellan ben, mage och armar är.

 

När vi har gjort testerna går vi igenom övningar som hjälper oss stabilisera och stärka bålen samt skapar en medvetenhet och tension mellan ben-bål-armar.

Axelworkshop

Vi börjar med en kort teoretisk genomgång om vad vi behöver tänka på när vi tränar axlar och skuldror, bl.a. med de olika rörelseplanen, antagonister till klättringen, samt skillnaden på isometriskt, excentriskt och koncentriskt arbete och deras olika för- och nackdelar.

 

Därefter värmer vi upp dem inför några enklare rörlighets- och styrketester. 

När vi vet hur rörligheten och styrkan i axlarna ser ut kan vi röra oss vidare till mobilitetsövningar, styrkeövningar samt stretchar för överkroppen.

Du kommer sedan få lite tid för att testa övningarna, jobba in teknikerna och där du kan lägga mer fokus på dina svagheter.

 

Du kommer efter workshopen veta vad du behöver öva på och hur du ska göra det.

 

Höft- och rörlighetsworkshop

Vi kommer gå igenom vikten av rörlighet och styrka i höfter och ben, hur det gynnar dig i klättringen och vad du behöver göra för att komma dit.

Den här workshopen är för dig som vill ha inspiration och tips för att få rörligare, mobilare och starkare höfter och ben. Du kommer få veta grundläggande tekniker för att arbeta upp höfterna och samtidigt stärka dem i ytterlägen så du inte behöver sparka eller hoppa upp med foten på väggen utan istället kan lyfta den graciöst och placera den kontrollerat på nästa fotsteg.

När workshopen hålls i samarbete med Solna Klätterklubb är det gratis för deras medlemmar. 

Om du är medlem i Solna KK får du ett mail med information så fort dessa erbjuds.

Är du inte redan medlem?

Det kostar bara 300:- för ett år och då får du förutom tillgång till Workshoparna en klätterförsäkring som även gäller vid utlandsresor, olika erbjudanden, tillgång till föreläsningar, utomhusaktiviteter, events, tidningen Bergsport och mycket mer. För att bli medlem samt mer information om deras verksamhet besök Solna Klätterklubbs hemsida.

Utöver det får du som är medlem i Solna KK även 200:- rabatt på resor och 100:- på kurser bokade hos Climbing4life.